SÍNDROME QUÍMIC
No és la meva intenció espantar a ningú, ni res que s’hi assembli, però en la meva vida quotidiana he sentit parlar de molts casos, i en el blog de Josep Pàmies hi trobareu molta més informació.
Potser fa massa temps que el nostre organisme està exposat a nivells químics que realment no pot assimilar, però a poc a poc i cada dia a més persones tot això va sortint.
La sensibilitat química múltiple (SQM) és una malaltia sistèmica que tot i no conèixer-se amb prou precisió, produeix respostes fisiològiques anòmales (dolor pectoral, dermatitis, arítmies, problemes intestinals, intoleràncies alimentaries, dolor muscular i articular, fatiga extrema, migranya, visió borrosa i picor d’ulls, .....) i alteracions orgàniques afectant al fetge i sistema nerviós entre altres, davant de nombrosos agents químics sintètics, fins i tot a nivells molt baixos d’exposició a tòxics normalment tolerats per la població.
Reconeguda oficialment per països com Alemanya, Japó o Àustria se la anomenat amb diferents noms alternatius ( malaltia ambiental, malaltia del segle XX, síndrome d’al·lèrgia total, hipersensibilitat química i electromagnètica,..., i encara que sigui una patologia de la que se’n parli a finals de la dècada del 2000, és coneguda des de mitjans del segle XX.
No se sap certament la quantitat de gent malalta de SQM, però es sostén la teoria de que moltes persones n’estan afectades sense saber-ho.
Alguns dels productes que poden afectar són:
Dissolvents orgànics, pintures i laques per acabats.
Plaguicides.
Fums diversos i fums de soldadura.
Metalls.
Substàncies químiques diverses.
Pols.
Diferents aliments.
Productes de perfumeria i ambientadors,...
La meitat de les persones afectades es queixen de mal de cap, debilitat, problemes de memòria, falta d’energia, molèsties en les articulacions,.....
Al voltant d’un terç tenen uns altres símptomes de sistemes orgànics com el dolor abdominal, nàusees, trastorns visuals, opressió pectoral,...
Tots aquests símptomes són referits per els afectats amb una freqüència major que la població en general, especialment els referits al sistema nerviós central, la pell, vies baixes del aparell respiratori i els generals de tipus sistèmic.
Potser desprès, no tant sols de llegir això, sinó de realment informar-nos sobre la gravetat que suposa:
El consum de diferents aliments amb nivells de residus químics X.
La senzilla exposició a nivells de contaminació X,...
Ens fan arribar a creure realment que tant sols el senzill fet de fugir de la contaminació durant una certa quantitat de temps, o el menjar productes naturals en diferent percentatge, ens faran sentir millor.
Feu hort ecològic, gaudiu d´aire natural.
JOAN
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada